zarządzanie jakością żywności*.

opis

Specjalność na kierunku technologia żywności i żywienie człowieka.

Studia na specjalności zarządzanie jakością żywności swoim zakresem obejmują najnowsze osiągnięcia z zakresu zarządzania jakością i bezpieczeństwa żywności.

 


organizacja

Wybrane przedmioty realizowane na specjalności zarządzanie jakością żywności:

  • urzędowa kontrola i ocena jakości i bezpieczeństwa żywności,
  • jakość handlowa artykułów rolno – spożywczych,
  • produkcja, konfekcjonowanie i dystrybucja żywności,
  • zanieczyszczenia mikrobiologiczne,
  • zanieczyszczenia chemiczne,
  • przepisy prawne dotyczące materiałów i wyrobów przeznaczonych do kontaktu z żywnością,
  • zakładowe programy czyszczenia i dezynfekcji,
  • analiza zagrożeń wybranych procesów w łańcuchu produkcji żywności,
  • zarządzanie ryzykiem bezpieczeństwa żywności,
  • cele i zakres systemu zarządzania jakością.
profil absolwenta

Absolwenci posiadają umiejętności pozwalające na zajmowanie stanowisk odpowiedzialnych za bezpieczeństwo zdrowotne konsumentów.


Poznaj inne KIERUNKI STUDIÓW i specjalności! ►



Wasze komentarze
Czekamy na Twoją opinię.
str. 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11  /  1
Dodaj komentarz:

ksywka

treść

wyszukiwarka kierunków,wyszukiwarka studiów,wyszukiwarka kierunków studiów,wyszukiwarka uczelni,wyszukiwanie studiów,jakie studia,wyszukiwanie po przedmiotach maturalnych,co zdawać na maturze,kierunki studiów matura,matura,matura 2010,matura 2011,matura próbna,egzamin maturalny,przedmioty maturalne, matura z matematyki,studia,studiować,studia dzienne,studia zaoczne,uczelnie,uczelnie wyższe,szkoły wyższe,uniwersytet,uniwersytety,politechnika,studia prawnicze,medycyna,farmacja,studia psychologia

Polecamy: www.ekonomicznie.plwww.aci.plwww.edutargi.plwww.znizkistudenta.pl