inżynieria przetwórstwa żywności*.

opis

Specjalność na kierunku inżynieria chemiczna i procesowa.

Studia na wymienionej specjalności pozwalają studentowi zdobyć wiedzę z zakresu techniczno-technologicznego z elementami inżynierii, kształtowania bezpieczeństwa i oceny jakości żywności, ekonomiki oraz nauk żywieniowych. Student poznaje również zasady funkcjonowania rynku i rozumie zasady marketingu produktów i usług związanych z żywnością i żywieniem człowieka. Posługuje się techniką komputerową w sterowaniu procesami technologicznymi oraz zarządzaniu przedsiębiorstwem.

organizacja

Przykładowe przedmioty nauczania realizowane na specjalności inżynieria przetwórstwa żywności:

  • podstawy budowy maszyn i aparatów,
  • termodynamika procesowa i technika cieplna,
  • miernictwo przemysłowe,
  • podstawy inżynierii produktu,
  • reologia techniczna,
  • procesy dyfuzyjne,
  • inżynieria żywnosci,
  • ogólna technologia żywności,
  • aparatura przemysłu spożywczego.

profil absolwenta

Absolwent specjalności jest przygotowany do podjęcia pracy w zespołach interdyscyplinarnych, a także do współpracy ze specjalistami w zakresie przetwarzania, utrwalania, przechowywania i kontroli jakości żywności oraz zasad prawidłowego żywienia. 


Poznaj inne KIERUNKI STUDIÓW i specjalności! ►



Wasze komentarze
Czekamy na Twoją opinię.
str. 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11  /  1
Dodaj komentarz:

ksywka

treść

wyszukiwarka kierunków,wyszukiwarka studiów,wyszukiwarka kierunków studiów,wyszukiwarka uczelni,wyszukiwanie studiów,jakie studia,wyszukiwanie po przedmiotach maturalnych,co zdawać na maturze,kierunki studiów matura,matura,matura 2010,matura 2011,matura próbna,egzamin maturalny,przedmioty maturalne, matura z matematyki,studia,studiować,studia dzienne,studia zaoczne,uczelnie,uczelnie wyższe,szkoły wyższe,uniwersytet,uniwersytety,politechnika,studia prawnicze,medycyna,farmacja,studia psychologia

Polecamy: www.ekonomicznie.plwww.aci.plwww.edutargi.plwww.znizkistudenta.pl