menadżer produkcji i przetwórstwa mięsa

opis

Kierunek oparty jest o współpracę z otoczeniem biznesowym branży mięsnej i realizowany poprzez organizowanie znacznej części zajęć dydaktycznych o profilu praktycznym uzupełniających przygotowanie absolwenta do przyszłej pracy zawodowej. Student zapozna się z poszczególnymi etapami przetwórstwa mięsa. Będzie potrafił sprawnie pokierować przetwórstwem mięsa w poszczególnych etapach produkcyjnych. Potrafi sprawnie ocenić jakość produktu na wszystkich etapach jego produkcji. Potrafi odnaleźć w sytuacjach kryzysowych firmy i podejmować właściwe decyzje. Potrafi posługiwać się techniką komputerową, zarządzać i sterować procesami technologicznymi i analitycznymi.

organizacja

Studia inżynierskie, trwające 3,5 roku.

profil absolwenta

Absolwent zostanie przygotowany do pracy w:

  • renomowanych zakładach mięsnych, o zasięgu krajowym i międzynarodowym,
  • przemyśle rolno-spożywczym,
  • firmach zajmujących się produkcją surowca rzeźnego,
  • zakładach, firmach i instytucjach zajmujących się doskonaleniem procesów produkcji i przetwarzania mięsa.

Zobacz inne kierunki studiów!



Wasze komentarze
Czekamy na Twoją opinię.
str. 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11  /  1
Dodaj komentarz:

ksywka

treść

wyszukiwarka kierunków,wyszukiwarka studiów,wyszukiwarka kierunków studiów,wyszukiwarka uczelni,wyszukiwanie studiów,jakie studia,wyszukiwanie po przedmiotach maturalnych,co zdawać na maturze,kierunki studiów matura,matura,matura 2010,matura 2011,matura próbna,egzamin maturalny,przedmioty maturalne, matura z matematyki,studia,studiować,studia dzienne,studia zaoczne,uczelnie,uczelnie wyższe,szkoły wyższe,uniwersytet,uniwersytety,politechnika,studia prawnicze,medycyna,farmacja,studia psychologia

Polecamy: www.ekonomicznie.plwww.aci.plwww.edutargi.plwww.znizkistudenta.pl